Siirry sisältöön

Valtiolta mittava tuki lähivirkistysalueiden kunnostukseen


Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt kunnille yhteensä 9,6 miljoonaa euroa lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen. Hankkeilla parannetaan suomalaisten mahdollisuutta ulkoilla ja virkistyä lähiluonnossa. Luontokohteiden kävijämäärät ovat koronapandemian aikana lisääntyneet huomattavasti, mikä on lisännyt tarvetta kohteiden kunnostamiseen.

Ympäristöministeriö ja Uudenmaan ELY-keskus tiedottavat

”Lähiluonto on ollut monelle suomalaiselle tärkeä henkireikä viimeisen vuoden aikana. Luontoa suojaavat rakenteet ja ulkoilijoita palvelevat taukopaikat ovat entistä tärkeämpiä. Osana hallituksen elvytyspakettia tuemme kuntia virkistysalueiden kehittämisessä. Nyt avustettavat hankkeet tekevät lähiluontokohteista helpommin saavutettavia samalla turvaten luontoa kulutukselta”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Avustusta myönnettiin yhteensä 215 hankkeelle, joiden on määrä toteutua vuoden 2021 aikana. Syksyllä toteutettu avustushaku sai kunnat aktivoitumaan Hangosta Utsjoelle ja avustushakemuksia saapui huimat 256. Avustuksia haettiin yhteensä yli 17 miljoonalla euroalla.

”Vaikka tiesimme että kunnissa oli kysyntää tämänlaiselle avustukselle, hakemusten suuri määrä onnistui yllättämään meidät. Olemme erittäin tyytyväisiä hankkeiden keskimääräiseen laatuun sekä kuntien nopeaan toteuttamisvalmiuteen”, toteaa ylitarkastaja Tommi Hautala Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo