Siirry sisältöön

Sopimuslaidunnus haltuun -webinaari 15.3.


ProAgria ja Maa- ja kotitalousnaisten maisemapalvelut järjestävät 15.3.2022 klo 10-12 ”Sopimuslaidunnus haltuun” -webinaarin. Tilaisuuden kohderyhmänä ovat sekä kuntien edustajat että karjanomistajat. Webinaari on osa Lumotaito-hankkeen tuottamaa webinaarisarjaa luonnon monimuotoisuuden vaalimisesta maatalousympäristöissä.

Lumotaito-hanke tuottaa webinaarisarjan luonnon monimuotoisuuden vaalimisesta maatalousympäristöissä. Webinaareissa tutustutaan tutkimustiedon antamiin suuntaviivoihin, tutkimustiedosta johdettuihin käytännön menetelmiin, hyviin esimerkkeihin ja kokemuksiin sekä Suomessa että kansainvälisesti ja erilaisiin mahdollisuuksiin edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä osana esimerkiksi maatilan arkea.

Maatalousympäristöistä tuttu laiduntaminen soveltuu hyvin myös julkisten viheralueiden hoitokeinoksi osana luonnon monimuotoisuuden vaalmisen työkalupakkia.

Ohjelma

10.00 Lumotaito-hanke esittäytyy

10.10 Luontokuntien kommenttipuheenvuoro tutkija Annika Uddström, SYKE

10.20 Näin pääset alkuun sopimuslaidunnuksessa maisema-asiantuntija Riikka Söyrinki, ProAgria Etelä-Suomi / MKN maisemapalvelut

10.50 Laitumet ja eläimet kuntien viheralueilla kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, Tuusula

11.10 Eläintenomistajien kokemuksia sopimuslaidunnuksesta

Niina Kirjavainen, Korkeakallion Highland

Nina Sundelin, Huitun tila

11.40 Loppukeskustelu

12.00 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

Pro Agrian Sopimuslaidunnus haltuun -sivu

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo