Siirry sisältöön

Soolotalkoillen luonnon monimuotoisuuden puolesta


Valtakunnalliset vieraslajitalkoot 22.5.–31.8.2023

Voit osallistua soolotalkoot-kampanjaan omassa pihapiirissäsi, puutarhapalstallasi tai yhteistyökaupunkien ja kuntien osoittamassa talkookohteessa yksin, pienessä porukassa tai yhdistyksesi kanssa.

Mukaan voi liittyä milloin vain. Osallistuaksesi tarvitset vain mobiililaitteen tai tietokoneen. Aktiivisimmat torjujat sekä toimeliaimmat yhteisöt palkitaan kunniakirjoin.

Miten pääsen mukaan?

Kunnat:

Tutustukaa Soolotalkoot-ohjeisiin kuntainfosivulla ja ilmoittautukaa mukaan sivulta löytyvällä rekisteröitymislomakkeella.

Yhdistykset:

Ohjeita, ilmoittautuminen ja vinkkejä löydät Soolotalkoiden yhdistyssivuilta.

Yksityishenkilöt & porukat:

Lataa iNaturalist ja liity Vieraslajien torjunta Suomessa -projektiin.

iNaturalist on maailman suurin luontoharrastajien virtuaalinen yhteisö, joka kerää tietoa maailman eliöistä ja niiden levinneisyydestä. Soolotalkoot-kampanjassa iNaturalistilla kerätään havaintoja ja torjuntatietoa vieraslajeista.

Voit liittyä iNaturalist-yhteisöön luomalla tunnuksen ja lataamalla sovelluksen puhelimen sovelluskaupasta. Saatavilla ovat sekä Android- että iOS -versiot. Yhteisöstä löytyy kaksi Suomen vieraslajeihin liittyvää projektia, joihin kaikki ovat tervetulleita liittymään: Suomen vieraslajit ja Vieraslajien torjunta Suomessa.

Lue lisää Vieraslajit-sivulta

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo