Siirry sisältöön

Seminaari ja työpaja kuntien luonnon monimuotoisuusstrategian ja -ohjelman tekemisestä 17.5.2023


Luontokato on noussut ilmaston muutoksen ohella merkittäväksi ympäristökriisiksi. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon suhde on kahtiajakoinen, ja molempien ratkaiseminen yhtäaikaisesti on elintärkeätä. Toisaalta ilmastonmuutos kiihdyttää luontokatoa, kun puolestaan luonnon monimuotoisuus on juuri se voimavara, jonka avulla elinympäristömme pystyy sopeutumaan muuttuvaan ilmastoon.

Luonnon monimuotoisuus strategian ja ohjelman eli LUMO-ohjelman avulla kunnat ja kaupungit voivat paikallisesti vastaamaan noihin suuriin kansainvälisiin haasteisiin.

Halukkaille on tarjolla kaupunkiluontoretki edellisenä iltana

Tiistaina 16.5. iltapäivällä Riku Lumiaro vetää kaupunkiluontoretken Töölönlahdelle ja Helsingin keskuspuistoon. Retkellä tutustutaan Helsingin kaupunkiluotoon. Lähtö klo 16.30 Elielinaukiolta ravintola Vltavan edestä Rautatieaseman länsisisäänkäynnin edestä. Retken päätteeksi mennään Ravintola Töölönrantaan syömään omakustanteisesti noin klo 18.30 alkaen.

Seminaari järjestetään keskiviikkona 17.5. Helsingissä Kuntatalolla (Toinen linja 14) klo 9.00-14.00. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä.

Ilmoittautuminen 11.5. mennessä

Lämpimästi tervetuloa!

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo