Siirry sisältöön

Mistä Luontoloikista haluaisit kuulla lisää Luontokunnat-verkoston joulukuun aamukahveilla?


Luontokunnat-verkosto järjestää kuukausittain aamukahveja kuntien toivomista aiheista. Joulukuun aamukahvien puheenvuorot valitaan tällä kertaa Luontoloikkaan syötetyistä hyvistä luontoesimerkeistä. Käy äänestämässä omaa suosikkiasi 30.9.2022 mennessä. Voit antaa äänesi 1–3 suosikkiloikalle.

Tietoa Kestävyysloikka-palvelusta

Kestävyysloikka on verkkopalvelu, joka kannustaa kaikkia suomalaisia – niin yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin – ottamaan käyttöön luontoa ja luonnonvaroja säästäviä, puhtaampia ja energiatehokkaampia tapoja lämmittämiseen, liikkumiseen sekä tavaroiden ja palveluiden tuottamiseen. Kestävyysloikassa on kolme erillistä teemaa: luonto, ilmasto ja kiertotalous.

Palvelun loikat ovat todellisia tekoja ja ratkaisuja, joilla Suomea on jo nyt muutettu energia- ja materiaaliviisaammaksi ja joilla luontokato on saatu pysäytetyksi.

Kun näitä hyviä esimerkkejä ryhdytään hyödyntämään joka kodissa, kunnassa ja työpaikalla, vaikutus vielä moninkertaistuu.

Kuka tahansa voi lisätä omia loikkiaan palveluun – sinäkin. Kertomalla omasta loikastasi täällä, naapureille tai työpaikan kahvihuoneessa kannustat muita tarttumaan toimeen ja matka kohti kestävää yhteiskuntaa lyhenee.

Kestävyysloikkaa ylläpitää Suomen ympäristökeskus SYKE.

Tutustu Kestävyysloikkaan

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo