Siirry sisältöön

Luontoviisaat kunnat keskustelu Suuri Luontodialogi-päivänä 9.3.


Luontokunnat-verkosto järjestää verkoston jäsenille keskustelun Luontoviisaat kunnat -teemalla. Tilaisuus on osa Sitran järjestämää Luontodialogi päivän dialogiprosessia. Luontodialogipäivän tavoitteena on ymmärtää paremmin suomalaisten moninaisia luontosuhteita. Miksi ne ovat kullekin merkityksellisiä ja mikä meitä estää pysäyttämästä luontokatoa?

Luontoviisaat kunnat keskustelussa pohditaan: Millainen kunta on luontoviisas?

Luontoviisaat kunnat keskustelu järjestetään

Keskustelut käydään rakentavan dialogin Erätauko-menetelmällä. Keskustelut ovat osa Sitran Luontoviisas Suomi 2035 -visiotyötä. Luontokunnat-verkoston tilaisuuden keskustelusta kirjoitetaan muistiinpanot. Keskustelun muistiinpanoja käytetään Suuren Luontodialogi -päivän yhteenvedon tekemiseen. Kaikkien dialogien yhteenvetoa käytetään tukena ja se julkaistaan Luontoviisas Suomi 2035 -sivulla. Kenenkään henkilöllisyys ei tule käymään ilmi kirjauksista tai yhteenvedosta, vaan muistiinpanot lähetetään anonyymeinä Luontodialogin järjestäjille.

Keväällä julkaistavan vision on tarkoitus olla realistinen kuva luontopositiivisesta Suomesta – maasta, jossa luonnon köyhtyminen on saatu yhteistyöllä pysäytettyä. Dialogien yhteenvetoa käytetään yhteisen luontopositiivisen tulevaisuudenkuvan luomisessa sekä Luontokunnat-verkoston toiminnan kehittämiseen.

Tilaisuudesta antia voi jakaa somessa tunnisteilla #SuuriLuontodialogi ja #Luontokunnat

Tapahtumaan ilmoittautuminen

Lähettämällä sähköpostia Riku Lumiaro (etunimi.sukunimi@syke.fi). Osallistumispaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä 5–8 ensimmäiselle.

Lisätiedot

Luontokunnat-verkoston vetäjä Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus SYKE, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 040 509 8654

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo