Siirry sisältöön

Luontoloikka-palveluun kaivataan lisää loikkia


Luontoloikkapalvelun etusivu

Loikkapalvelua uudistettiin alkuvuonna 2022 ja sen nimeksi tuli Kestävyysloikka. Uudistuksen yhteydessä Ilmasto- ja Kiertotalousloikat saivat rinnalleen Luontoloikan(siirryt toiseen palveluun).

Reilussa parissa vuodessa palveluun on syötetty kaikkiaan 26 luontoloikkaa. Suosituimpia Luontoloikkia ovat olleet luonnonsuojelu 12 loikkaa, luontopohjaiset ratkaisut 9 loikkaa ja maisemat 8 loikkaa.

Tuoreita Luontoloikkia ovat Mitä tehdä entiselle turvesuolle(siirryt toiseen palveluun), Mutkia matkaan – Salmelanojan vesien hallinta, vesiä viivyttämällä ja luonnonmukaisesti varastoimalla, vesienhoidon ja tulvariskien hallinnan hyväksi(siirryt toiseen palveluun) ja Joulukuuset hiilivarastoiksi järveen(siirryt toiseen palveluun).

Monet Luontoloikista ovat myös Ilmasto- tai Kiertotalousloikkia. Kuntien parhaat 2022 -finalistien joukkoon vallittiin loikkien loikka Ylijäämämaista tehdyt niittykummut täydentävät niittyverkostoa Lappeenrannassa(siirryt toiseen palveluun), joka edistetään yhtä aikaa kaikkien loikkien tavoitteita. Se on ollut myös esikuvana monen kunnan innovoivalle luontotoiminnalle.

Nyt kaivataan lisää Luontoloikkia kuntien hyvistä käytännöistä. Ole ystävällinen ja Luontoloikkasi muiden hyödynnettäväksi!

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Riku Lumiaro @syke.fi

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo