Siirry sisältöön

Luontokunnat-verkostossa mukana 78 henkilöä ja 45 kuntaa


Luontokunnat-verkoston aloitustilaisuuden 24.9.2020 jälkeen 78* kuntien ja kaupunkien luontotoiminnassa työskentelevää henkilöä on ilmoittautunut mukaan Luontokunnat-verkostoon 45 kunnasta. Näin aluksi Luontokunnat-toiminta on verkoston toimintatapojen kehittämistä, tiedonvälitystä ja verkottumista eikä se sido mukaan ilmoittautuneita kuntien ja kaupunkien edustajia mihinkään.

Verkostolle on perustettu Kuntaliiton toimesta Teams-työtila, jossa kuntaedustajat voivat vaihtaa tietoa lumo-toiminnasta, rahoitushauista, hyvistä käytännöistä ja monesta muusta ajankohtaisesta teemasta.

Luontokunnat-verkostoon voi ilmoittautua koska tahansa mukaan.

Myöhemmin vuoden 2021 kuluessa on tarkoitus kehittää yhdessä kiinnostuneiden kuntien kanssa tavoitteellisempaa Luontoviisaskunta-toimintaa. Sitä varten on tarkoitus yhteistyössä eri tahojen kanssa kehittää kriteerit ja tavoitteet, joihon mukaan ilmoittautuvan kunnan tulisi sitoutua kuntajohdon päätöksellä.

Kriteereissä voidaan hyödyntää esimerkiksi Hinku-verkoston kaltaista kriteeristöä. Tavoitteellisempi luontoviisaskuntatoiminta tulee todennäköisesti edellyttämään kunnanhallituksen päätöksen sekä kunnan kokonaisvaltaista sitoutumista luontoarvojen vaalimiseen.

*Liittymistilanne 22.10.2020

Lisätiedot

Hankekoordinaattori tutkija Annika Uddström, Suomen ympäristökeskus SYKE, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi, p. 0295 251 715

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo