Siirry sisältöön

Luonnon virkistyskäytön strategia tuo luonnossa liikkumisen hyödyt suomalaisten tietoon – nyt kansalaisilta pyydetään ehdotuksia ja kommentteja


Ympäristöministeriö tiedottaa 23.4.2021

Ympäristöministeriö pyytää kansalaisilta evästystä kansallisen luonnon virkistyskäytön strategian laadintaan. Kommentteja voi lähettää 31.5.2021 saakka Otakantaa.fi :ssä. Kyselyssä voi tehdä myös omia ehdotuksia.

”Luonnossa oleilun tärkeys on kirkastunut entisestään koronapandemian aikana. Lähiluonto löytyy ihan kodin läheltä ja tuo virtaa arjen keskellä. Toivon, että mahdollisimman moni innostuu antamaan ehdotuksia virkistysstrategiatyön tueksi. Lähes kaikki suomalaiset virkistäytyvät luonnossa, joten asiantuntijoita riittää”, toteaa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Luonnon virkistyskäytön strategian tavoitteena on tuoda luonnon virkistyskäytön hyötyjä suomalaisten tietoon ja käyttöön. Strategia on osa pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaa ja se valmistellaan tänä vuonna. Valmistelu on laajapohjaista ja ohjausryhmän työssä on mukana useita ministeriöitä.

Asiantuntijat ovat valmistelleet virkistyskäytön strategiaa ympäristöministeriön koolle kutsumissa työryhmissä ja työpajoissa. Ryhmien alkukevään aikana tekemiä huomioita on hyödynnetty tuoreen kansalaiskyselyn laadinnassa.

”Kevät on luonnossa liikkumisen kulta-aikaa. Nyt on myös hyvä hetki kertoa, miten sitä kannattaisi edistää. Strategian laadinta on päässyt vauhtiin, mutta kansalaisten täydentäviä ehdotuksia kaivataan”, kannustaa erityisasiantuntija Matti Nieminen ympäristöministeriöstä.

Vapun jälkeen käynnistyy ympäristöministeriön viestintäkampanja, jolla kannustetaan osallistumaan yhteisen strategian laadintaan. Kampanja pohjautuu ulkoilun ja luonnossa liikkumisen vahvaan asemaan suomalaisuudessa.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Matti Nieminen, p. 0295 250 001, matti.nieminen@ym.fi

Ministeri Mikkosen erityisavustaja Antti Heikkinen, p. 050 348 1406, antti.heikkinen@ym.fi

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo