Siirry sisältöön

Koulutusseminaari kunnille ekologisen kompensaation suunnittelusta ja toteutuksesta


Luontokato on noussut ilmaston muutoksen ohella merkittäväksi ratkaistavaksi ympäristökriisiksi. Ekologinen kompensaation on yksi uusi keino Suomessa hidastaa luontokatoa. Säädökset vapaaehtoisesta ekologisesta kompensaatiosta tulivat voimaan uudessa luonnonsuojelulaissa 1.6.2023. Ekologisen kompensaation avulla kunnat ja kaupungit voivat paikallisesti turvata luonnonmonimuotoisuuden säilymistä tai jopa monimuotoisuuden lisäämistä.

Koulutusseminaari ekologisesta kompensaatiosta järjestetään Helsingin Kuntatalolla (Toinen linja 14) maanantaina 21.8.2023. Tilaisuus kestää koko päivän 9.00–16.00, ja se on suunnattu kunnille ja maakunnille. Koulutusseminaari on hybriditilaisuus eli siihen voi osallistua myös etänä.

Tietoa, näkemyksiä ja ideoita ekologisen kompensaation toteuttamisesta

Seminaarissa kuullaan ekologisen kompensaation perusteista, säädöksistä, todentamisesta ja kertyneistä kuntien ja kaupunkien kokemuksista. Ekologisen kompensaatiokoulutuksen kunnille järjestää Luontokunnat-verkosto ja Ekologisen kompensaation pilotointi -hanke yhteistyössä ympäristöministeriön, Kuntaliiton ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä kuntien tietämystä ekologisesta kompensaatiosta ja tukea kuntien suunnitelmia ja hankkeita ekologisen kompensaation toteuttamiseksi.

Ilmoittautuminen 14.8.2023 mennessä

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus
p. 040 509 8654, etunimi.sukunimi@syke.fi

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo