Siirry sisältöön

Kaupungit kehittivät ratkaisuja kestäviin kaupunkeihin


Julkaisun kansikuva

Yhteensä 95 kaupunkia ja kuntaa sekä noin 70 muuta organisaatiota kehittivät ratkaisuja kaupunkikehittämisen konkreettisiin haasteisiin ja kestävän kehityksen strategiseen johtamiseen vuosina 2019–2023 toteutetussa Kestävä kaupunki -ohjelmassa.

Ratkaisuja kestäviin kaupunkeihin – Kokoelma Kestävä kaupunki -ohjelmassa kehitettyjä skaalattavia ratkaisuja -julkaisu sisältää valikoiman sekä suuremmilla että pienemmillä resursseilla toteutettavia ratkaisuja kaupunkien kestävyyshaasteisiin. Useita ratkaisuja tai niiden lähestymistapoja voidaan soveltaa myös luontotyön edistämisessä.

Koosteessa on kuvattu ratkaisut ja niiden soveltamismahdollisuuksia. Ratkaisut on jaettu neljään teemaan: johtaminen ja kumppanuus; kaupunkisuunnittelu; kestävä elämäntapa ja kiertotalous; sekä sosiaalinen kestävyys ja osallisuus. Ratkaisukoosteen alussa on kaupungeissa tehtävän kestävyystyön kokonaiskuvan hahmottamiseksi muutoskartta, jossa on esitetty kestävän kaupunkikehityksen yhteyksiä järjestelmämurroksiin.

Julkaisun esittelemän kokonaisuuden lisäksi ohjelmassa kehitettiin useita muita käytännöllisiä ratkaisuja, joista valtaosa löytyy koottuina ohjelman temaattisista tuloskoosteista. Tuloskoosteiden teemat ovat viherympäristö, kestävän kehityksen johtaminen, sosiaalinen kestävyys ja kestävien kaupunkien suunnittelu.

Hankkeen sivu: Kaupunkien ja kuntien kestävyysratkaisut – kooste Kestävä kaupunki -ohjelman vaikuttavimmista hankkeista vuosina 2019–2023(siirryt toiseen palveluun)

Kestävä kaupunki -ohjelman tuloskoosteet

Tietoa ja testattuja ratkaisuja kaupunkien viherympäristöistä -kooste(siirryt toiseen palveluun)

Tietoa ja työkaluja kestävän kehityksen johtamiseen -kooste(siirryt toiseen palveluun)

Tietoa ja testattuja ratkaisuja sosiaaliseen kestävyyteen -kooste(siirryt toiseen palveluun)

Tietoa ja testattuja ratkaisuja kestävän kaupungin suunnitteluun -kooste(siirryt toiseen palveluun)

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo