Siirry sisältöön

Global Biodiversity Outlook: Luonnon monimuotoisuuden kehitys edelleen kielteistä, politiikkatoimien oikea kohdentaminen välttämätöntä


Tänään julkaistiin viides Global Biodiversity Outlook -raportti, joka käsittelee luonnon monimuotoisuuden tilaa hyödyntäen uusinta tietoa ja kansallisia raportteja. Koosteen mukaan luonnon monimuotoisuus köyhtyy ympäri maailman edelleen kovaa vauhtia. Jos toimia kohdennettaisiin oikein, olisi kehitys käännettävissä. Raportin on koostanut biodiversiteettisopimuksen sihteeristön johdolla asiantuntijaraati.

”Tänään julkaistu Global Biodiversity Outlook -raportti ja WWF:n viime viikolla julkaisema Living planet -raportti muistuttavat meitä luontotoimien kiireellisyydestä. Aikaikkuna kehityksen kääntämiseksi on pieni. Luonto köyhtyy vauhdilla, ja samalla ilmastokriisi etenee. Nyt jos koskaan on maailman maiden syytä pysäyttää kielteinen kehitys, ” ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Raportissa on analysoitu 167 kansallista raporttia, mukaan lukien Suomen. Lisäksi raporttia varten on tarkasteltu 170 kansallista biodiversiteettistrategiaa ja -toimintaohjelmaa. Lajikehityksen osalta raportin tiedot ovat viime viikolla julkaisusta WWF:n Living Planet -raportista.

Ympäristöministeriön logo
Maa- ja metsätalousministeriön logo
Kuntaliiton logo